На 24 март (петък) от 18,00 часа в Културен център Тракарт“,

...
</TD
>На 24 март (петък) от 18,00 часа в Културен център Тракарт“,
Коментари Харесай

Премиера на книгата за голямата Нери Терзиева

На 24 март (петък) от 18,00 часа в Културен център " Тракарт “, подлез " Археологически “ ще бъде показана премиерата на  " Книга за Нери ".

Журналистката Нери Терзиева си отиде на 2 юни 2022 година Веднага я оповестиха за легенда, връх на българската публицистика, прима на интелигенцията, не публицист, а институция, и така нататък

Депутатите станаха на крайници да я почетат. Ето какво написа в резюме нейният брачен партньор и публицист Евгений Тодоров:

Не знам дали някой се сети, че след 1989 Нери има единствено няколко журналистически години. И все пак беше запомнена. Защо?

Дали нейното появяване в " По света и у нас “ през 1990, като част от именития " Екип 2 “, за доста хора не беше същинската смяна? Някои са ми споделяли, че разрушаването на нашата Берлинска стена се случи на екрана, а не на площадите. И едно от доказателствата, че България към този момент не е същата, беше усмивката на Нери.

А дали непредвидената страст след гибелта ѝ не идваше и от носталгията по времето, когато Петър Стоянов и Нери до него ни даваха самочувствието, че най-сетне ставаме жители на една естествена европейска страна?

И дали не си отиде, когато разбра, че доста от фантазиите ѝ няма да се случат в този живот?

Не знам дали тази книга ще отговори на всички въпроси. Написах я, откакто доста другари ми споделиха, че би трябвало да го сторя. Знам, че в случай че Нери гледа от горната страна, ще ме упрекне. Меко казано.

Реших се да го направя, тъй като нещичко от тази книга може да накара някои младежи да изберат нелесния път в живота си...

За създателя

Евгений Тодоров е прочут ефирен публицист, драматург и режисьор. И един от най-четените блогъри у нас. Автор е на доста книги, измежду които трансформиралата се в бестселър " Особености на филибелийския темперамент “, " Наръчник на носталгика “, " Тайните писма до Бойко Борисов “ и романите " Рекет “ и " Рекет 2. Бардакът против страната “. Тодоров е създател и на неповторимата серия от пет документални книги " Запомнете Пловдив “ – остарели истории, разказани от очевидци.

На 14 март излезе и " Книга за Нери “, отдадена на неговата брачна половинка Нери Терзиева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР